Liitutaulu huonomuistiselle

liitutaulu3

Tämä eteisessä muistinvirkistäjänä toimiva liitutaulu oli taas näitä ikuisuusprojekteja ja vietti ennen valmistumistaan lähes kolme vuotta sängyn alla erinäisissä välimuodoissa.

Kaikki alkoi kaatopaikkakuormasta pelastetusta koulun liitutaulusta ja (bakeliittisesta?) taulunkehyksestä. Ensimmäinen ongelma oli seinänkokoisen liitutaulun pilkkominen kehykseen mahtuvaan kokoon.  Tähän tarvittiin rälläkkä, kahden ihmisen voimat, ja paljon kiroamista, joten jos ei välttämättä halua ’aitoa’ liitutaulua niin magneetti/liitutaulumaali puulevyllä on todennäköisesti helpompi vaihtoehto (aidon liitutaulun etu on tietenkin että sille voi kirjoittaa taulutusseilla ilman vaaraa että ne jumahtavat pintaan lopullisesti).  

Seuraavaksi liitutaulunpalanen piti sada suoraksi, mikä olikin pääsyy miksi se päätyi sängynalle niin pitkäksi aikaa.  Koska suoristaminen ei ollut todellakaan helppoa.

Levy vietti viikkokausia erinäisten painavien esineiden alla eikä siltikään meinannut suostua suoristumaan. Kun onnistuin vielä siivotessa vahingossa rikkomaan kehykset, siirtyi koko projekti lopulta sängyn alle odottamaan että hermostuisin siihen että jouduin siirtelemään sitä aina siivotessani…

Tähän meni pari vuotta, kunnes huomasin että levy oli maagisesti suoristunut säilytyksessä (tai vaihtoehtoisesti omat kriteerini sen suoruudelle olivat vain madaltuneet). Seuraavaksi piti miettiä millä kulmasaumoista hajonneet kehykset saisi liimattua takaisin kokoon ja kiinnitettyä liitutaululevyyn. No More Nails-liima jota käytin peilinkehyksissä ei tarttunut näihin kehyksiin lainkaan, mutta ratkaisuksi tuli hieman tyjympi (ja nopeammin tarttuva) Casco Fix-It, jonka ainoa huono puoli oli rumat limajäljet jotka jäivät kohtiin joita en heti huomannut puhdistaa yli pursunneesta liimasta).

Koska liitutaululevy oli julmetun painavaa, piti kiinnikkeitä myös miettiä jonkin aikaa – peilissä käyttämäni rautalanka+ruuvit -viritys ei todennäköisesti olisi ollut tarpeeksi kestävä.  Lopuksi päädyin ruuvaamaan levyn yläreunaan pari kalustekannatinta joista taulun pystyi laittaa seinään ruuveilla roikkumaan.

Talun ollessa vihdoin ripustusvalmis, oli aika alkaa suunnittelemaan lisävarusteita. Alunperin suunnitelmana oli maalata kalenteri levyyn mutta en luottanut omiin tekstaustaitoihini vaan printtasin tekstit paperille jonka sitten liimasin Flying Tigerin magneettilevylle.  Viikonpäivät ovat nyt ranskaksi, mutta tein myös saksan-, ruotsin- ja venäjänkieliset versiot joita voi vaihdella sen mukaan mitä kieltä haluan opiskella.  Kynäpurkki löytyi kirpputorilla ja sai taakseen magneetin ja eteen printatun vintage etiketin.  Klipsit ovat Ikeasta.

Hinnaksi koko taululle tuli yhteensä alle 20 euroa misä suurin kuluerä oli jälleen kerran liima.

Translation:
I made a noticeboard from an old picture frame and an old school chalkboard rescues from the trash.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s